Sára Kousková bude hájit české barvy na LET v Číně

Ladies European Tour začíná tento týden svoji podzimní asijskou etapu. Ve dnech 4.-6. října se v čínském Shenzhenu odehraje předposlední podnik letošní série Aramco Team Series Presented by PIF. Mezi 84 hráčkami figuruje pod českou vlaječkou tentokrát jediná Češka Sára Kousková.

Po březnové Tampě, květnové Koreji a červencovém Londýně se jedná o čtvrtý turnaj Aramco Team Series presented by PIF v tomto roce. Série pak vyvrcholí na přelomu října a listopadu v Rijádu v Saúdské Arábii.

Tento týden bude turnaj Aramco Team Series hostit hřiště World Cup Course v Mission Hills v Shenzhenu. Je dílem Jacka Nicklause a v Číně je považováno za hřiště č. 1. Odehraje se na něm nejprve soutěž týmů na 36 jamek, přičemž do týmového skóre se započítávají dva nejlepší výsledky na každé jamce. O den déle bude trvat individuální soutěž s cutem po 2. kole pro 60 nejlepších hráček a všechny ties.

Mezi 4. a 6. říjnem se na hřiště vydá 84 profesionálek z 23 zemí, které budou bojovat o podíl z 1 milionu dolarů, který se rozdělí mezi týmovou a individuální soutěž.

Český „gang“, tvořený obvykle čtveřicí stálých hráček LET, v posledních týdnech postupně rozprášily zdravotní problémy. Konec letošní sezony ohlásila Klára Davidson Spilková, čerstvě i Jana Melichová a na okruhu se kvůli zdraví neobjevuje ani Kristýna NapoleaováSára Kousková tedy aktuálně v nejvyšší evropské profesionální soutěži jako Češka osiřela.

Stejně jako v předchozích turnajích ATS, 28 týmových kapitánek, o nichž se rozhodlo na základě jejich umístění na Rolex Women’s World Golf Ranking 23. září, vybralo do svého týmu jednu hráčku a a týmy zkompletovaly náhodně vybraná třetí profesionálka a jeden amatér.

Do svého týmu si Sáru Kouskovou, českou obhájkyni loňského týmového vítězství z Rijádu, vybrala kapitánka Marta Martin ze Španělska, profesionální část týmu doplňuje Rakušanka Christine Wolf. Tým Marta Martin, včetně Sáry Kouskové, vkročí do turnaje v pátek v 8:51 z jamky č. 10.

Českému divákovi opět zprostředkuje turnaj přímými přenosy O2 TV Sport, od pátku do neděle vždy od 7:00 do 11:00 hodin.

Výsledky turnaje Aramco Team Series – Shenzhen – TEAM sledujte zde.

Výsledky individuální soutěže Aramco Team Series Presented by PIF – Shenzhen série LET sledujte zde.

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)