Klára Davidson Spilková oznámila konec sezony

Není to dobrá zpráva pro český golf. Nejzkušenější česká profesionální golfistka Klára Davidson Spilková se na doporučení lékařů rozhodla letošní sezonu předčasně ukončit. Komplikace s pravou kyčlí se u ní objevily již na červencovém podniku v Nizozemsku, kdy kvůli nim musela z turnaje po prvním kole odstoupit. Zdravotní problémy přetrvávaly i v průběhu letních olympijských her v Paříži a situace se nezlepšila ani na následujících podnicích ve Skotsku a Irsku. Nedostatek času na doléčení a náročný turnajový program si nakonec vybraly svou daň. Sama Davidson Spilková nicméně věří, že se k soutěžnímu golfu vrátí již začátkem příštího roku.

„Nebylo to jednoduché rozhodnutí a je to pro mne velmi smutná zpráva, ale přetrvávající problémy s kyčelním kloubem mi nedovolí v turnajovém tempu v letošním roce dále pokračovat. Již od července mě zranění limituje a nedovoluje mi podávat ty nejlepší sportovní výkony. Požádala jsem proto vedení Ladies European Tour o zdravotní výjimku a věřím, že se budu moci po plném doléčení do turnajového programu vrátit. Léčení a následná rehabilitace si vyžádají dobu několika měsíců, které teď musím věnovat svému tělu. Po těch čtrnácti letech profesionální kariéry si bohužel zdraví začalo vybírat svou daň,“ svěřila se hráčka.

Davidson Spilková tak již do posledních turnajů sezony 2024 na Ladies European Tour nezasáhne, přesto z domácího golfu úplně nezmizí. Pokud to bude jen trochu možné, bude se po zbytek sezony věnovat nejen doléčení zdravotních problémů a rehabilitaci, ale také přípravě na nadcházející sezonu, charitativní činnosti a sponzorským povinnostem.

„Ráda bych poděkovala všem fanouškům a partnerům, svému týmu a rodině za jejich dosavadní neuvěřitelnou podporu, které si velmi vážím. Budu také věřit, že mé nelehké rozhodnutí pochopí. Jsou zkrátka situace, které k profesionálnímu sportu patří, je potřeba je přijímat tak, jak přijdou, a umět s nimi pracovat. Teď se pokusím udělat vše pro to, abych se do soutěžního golfu co nejdříve vrátila,“ uzavřela krátké sdělení pro média profesionálka.