Sára Kousková nejvýše z Češek na LET v Irsku

Z pětinásobné účasti českých hráček na KPMG Women’s Irish Open série Ladies European Tour (LET) vytěžila pro české barvy nejlepší výsledek Sára Kousková. Z O’Meara Course odváží Kousková 24. příčku. Spolu s ní prošly cutem další tři české profesionálky, jen Tereza Melecká o ránu neprošla.

V prvním kole se skvěle nastartovala do turnaje Jana Melichová svým děleným 7. místem T7 a skóre -7. Jednu ránu pod par se první den dostala ještě Sára Kousková a končila 29. Tereza Melecká s Kristýnou Napoleaovou dělily 60. příčku s jednu ranou nad par, o ránu hůře vykročila do turnaje Klára Davidson Spilková na 83. příčce.

Ve druhém kole Jana Melichová neudržela pozici v TOP 10, její páteční osmnáctka v paru ji odsunula na 36. pozici, nicméně to znamenalo pokračování v turnaji i o víkendu. Pátek z českých barev patřil Kristýně Napoleaové. Zapsala ten den 7 birdie proti 2 bogey a denní skóre -5 z ní udělalo vedoucí Češku na průběžném 21. místě s jistotou cutu.

V šesté desítce proklouzly do víkendových kol i 51. Sára Kousková a v paru, na hraně cutu, i 55. Klára Davidson Spilková. O jednu ránu se mezi vyvolené nevešla Tereza Melecká a turnaj pro ni v pátek skončil.

Ve třetím kole vystřídala Kristýnu Napoleaovou v roli průběžně nejlepší Češky Sára Kousková, která si polepšila o 20 míst na 31. pozici. Čtvrtou desítku uzavírala MelichováNapoleaová spadla po 2 ranách nad par na 44. příčku a z 57. pozice šla do nedělního kola Davidson Spilková.

I neděle byla pro Sáru Kouskovou dnem stoupání na leaderboardu, když zopakovala skóre ze soboty, tentokrát po 5 birdie a 2 bogey. Celkové skóre si tak vylepšila o další 3 rány pod par a s celkovými -7 (72, 73, 70, 70) byla na 24. místě nejlepší Češkou v Irsku. „Myslím, že dnešní finálové kolo bylo solidní. První devítku jsem rozjela o něco lépe, zaznamenala jsem na ní čtyři birdie. Na té druhé jsem zpomalila, nepadalo mi už na ní tolik puttů. Ale celý den jsem si opravdu dobře přihrávala wedgemi, všechny putty byly v průměru tří až pěti metrů, a tak skoro na každé jamce jsme to zkoušeli na birdie. To hodnotím opravdu pozitivně. Driver mi fungoval lépe než v předchozích dnech, takže jsem si mohla vytvářet šance, aby skóre bylo ještě nižší. I celý turnaj hodnotím pozitivně. Jen jsem měla smůlu na rozložení teetimů v prvních kolech, protože jsem měla vždy to horší typické irské počasí – vítr, déšť – než jaké měla druhá půlka pole. Není to něco, co můžeme ovlivnit, ale poprali jsme se s tím dobře. Bylo důležité držet se ve hře na začátku prvního kola a pak ve druhém, kdy jsem chvíli byla mimo cut. Po předchozím měsíci, kdy jsem byla v neustálém napětí, jsem přivítala možnost odpočinku doma a chvíle pauzy od golfu. Ukázalo se, že to bylo dobře a na turnaj do Irska jsem jela natěšená.“

Jana Melichová stejně jako Kousková dokázala zvládnout čtyři kola pod par hřiště a v Irsku obsadila 33. příčku se skóre -5 (70, 73, 73, 71). V 6. desítce končily dělená 54. Kristýna Napoleaová – par (74, 68, 75, 75) a dělená 58. Klára Davidson Spilková +1 (75, 71, 74, 73).

V rozstřelu s Francouzkou Pauline Roussin-Bouchard o svém vítězství rozhodla na 2. jamce Angličanka Annabel Dimmock a odváží si šek na 60 tisíc euro.

Sérii LET nyní přeruší od 13. do 19. září Solheim Cup hraný v USA, poté se tour vrací 19. září do Španělska na Sella Open.

Výsledky KPMG Women’s Irish Open série Ladies European Tour najdete zde.

Autor: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)