LET v Irsku se odehraje opět se silnou českou účastí

Ladies European Tour (LET) se po dvou týdnech strávených ve Skotsku vydala na krátkou cestu do Irska, kde je ve dnech 29.8.-1.9. na řadě KPMG Women’s Irish Open. Turnaj hostí hřiště Carton House u Dublinu. Čeští diváci budou moci během přenosů O2 TV Sport opět sledovat pět českých hráček v turnaji.

KPMG Women’s Irish Open se do kalendáře LET vrátil v roce 2022 po devítileté přestávce a letos navíc změnil místo konání. Po Dromoland Castle Golf & Country Clubu hostí letos KPMG Women’s Irish Open neméně krásné hřiště O’Meara Course v Carton House, A Fairmont Managed Hotel. Klasické parkové hřiště v Cartonu se starobylými lesy, rozprostřené kolem břehů řeky Rye, navrhl šampion US Masters a Open z roku 1998 Mark O’Meara a mj. na něm zanechal spoustu golfových výzev. Letos se na hřišti O’Meara s majestátním Carton House jako kulisou, očekává více než 35 000 diváků.

Osmnáctá jamka, kterou si každou sezónu zahraje více než 30 000 golfistů, nabízí úchvatnou kulisu historického palladiánského sídla, zrcadlícího se jezera a malebného domu Boat House, který byl údajně postaven na zakázku pro královnu Viktorii.

Hřiště O’Meara Course má par 73 a před hráčkami bude vzdálenost 5931 m z modrých mistrovských odpališť.

Mezi 132 golfistkami, které se k Dublinu sjely na KPMG Women’s Irish Open hrát o prize money 400 tisíc euro, uvidíme po šesti týdnech zase pětici českých golfistek. Kromě stabilních členek na okruhu LET Kláry Davidson SpilkovéSáry KouskovéJany Melichové a Kristýny Napoleaové se do turnaje díky reshuffle dostala i Tereza Melecká.

Speciální je turnaj pro Kláru Davidson Spilkovou, vracející se na turnaj jako bývalá šampionka, která v roce 2022, ještě na hřišti Dromoland Castle, získala svůj druhý titul na Ladies European Tour.

Další Češka v poli, Kristýna Napoleaová, je z prostředí irského turnaje nadšená: „Irsko dokáže každý rok neuvěřitelné věci. Hřiště vypadá opravdu moc hezky, hrála jsem tu v pondělí večer při západu slunce, vše nasvícené… Stojí to za to vidět. Z týčka je hřiště relativně otevřené a greeny jedou moc hezky, takže kdo bude schopen do greenů hrát, bude vítězit. Těším se na hru, snad počasí vyjde, ale jsme v Irsku, takže kdoví.“

Na Irish Open se těší i Jana Melichová, která se po pondělním příjezdu do Irska již naplno připravuje. Česká profesionálka vnímá O’Meara Course jako výrazně odlišný typ hřiště oproti tomu, co hrála v minulých týdnech ve Skotsku. „The O’Meara Course je po předchozích linksových hřištích úplně jiné, je to parkové hřiště, v lese, hodně vody. V podstatě úplný opak toho, co jsme hráli ve Skotsku. Nicméně hřiště se mi moc líbí, moc se na něj těším. Stihla jsem si už odehrát první i druhou devítku a před startem turnaje si ještě zahraji PRO-AM,“ uvedla Melichová.

KPMG Women’s Irish Open se hraje na čtyři kola, v pátek po druhém kole zbyde 60 nejlepších profesionálek a všechny ties.

Startovní časy českých vlaječek otevře ve čtvrtek Jana Melichová v 8:24 z jamky č. 10, po ní následuje Sára Kousková v 9:00 a Tereza Melecká v 9:24 také z jamky č. 10. Odpolední start čeká Kláru Davidson Spilkovou ve 13:36 z jamky č. 1, o hodinu později z téže jamky vkročí do turnaje Kristýna Napoleaová.

Čeští diváci mohou KPMG Women’s Irish Open sledovat živě díky přenosům O2 TV Sport, a to ve čtvrtek a v pátek od 17:00 do 20:00, v sobotu a v neděli od 15:00 do 18:00.

Výsledky KPMG Women’s Irish Open série Ladies European Tour sledujte zde.

Autor: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)