LET otáčí kalendář na Women’s Scottish Open

Z rozpálené olympijské Paříže do deštivého Skotska se Klára Davidson Spilková a Sára Kousková přesunuly na další z turnajů Ladies European Tour (LET). Ve čtvrtek 15. srpna rozehrají s dalšími dvěma českými profesionálkami Kristýnou Napoleaovou a Janou Melichovou ISPS HANDA Women’s Scottish Open.

Na otevřeném golfovém mistrovství Skotska jsou čtyři české profesionálky součástí 144členného startovního pole, které si na 72 jamek zahraje o 2 miliony dolarů, což z turnaje dělá jeden z nejštědřejších v sérii LET.

ISPS HANDA Women’s Scottish Open již poosmé společně organizují LET a LPGA a již třetím rokem po sobě turnaj hostí luxusní hřiště Dundonald Links ve skotském Ayrshire. Bylo otevřeno už v roce 1911 a patřilo k nejdelším golfovým hřištím své doby. V roce 2003 byl Dundoland přebudován na moderní linksové hřiště světové úrovně s nádherným zvlněním, velkorysou porci keřů gorse a na rozdíl od mnoha tradičních linksových hřišť jsou tu některé jamky orámovány nádhernými borovicemi. Posledního vylepšení Dundonald Links přišlo v roce 2019 s vybudováním nové klubovny a luxusního zázemí.

Po senzačním triumfu na Dutch Ladies Open a třech týdnech turnajové pauzy čekají nyní Janu Melichovou tři týdny strávené na ostrovech až do Irish Open: „Pauza od golfu už byla potřeba, po dovolené ve Švýcarsku jsem se dva týdny připravovala a v pondělí ráno jsem přiletěla do Skotska. Na Dundoland links mám zatím odehranou osmnáctku. Hřiště je moc pěkné, ale uvidíme, jak to bude s počasím. Včera jsme hráli v dešti, dost tu fouká a předpověď na zítra je stejná, tak jsem si to možná už natrénovala. Hřiště je moc hezky připravené, setup je dost podobný jako minulý rok. Ještě mě čeká AIG Women’s Open v St. Andrews – na to se hrozně moc těším.  Na oba turnaje jsem tu s Jirkou Němečkem, což je paráda. Cítím se dobře, odpočatě, mám chuť do golfu a chci si to užít. Nijak zvlášť se nestresuju, jsem uvolněná, a to je to, co jsem potřebovala – netrápit se, jako tomu bylo v první polovině sezony,“ hlásí den před startem.

Rozhovor s Janou Melichovu na YT kanálu České golfové federace nejen o jejím druhém triumfu na nejvyšší evropské profesionální túře si můžete přehrát zde.

Ve Skotsku už absolvovala předturnajový trénink i Kristýna Napoleaová: „Dnes jsem odehrála devítku a ještě jsem zkoušela rychlý fitting trojky dřeva, kterou řeším neustále. Dnes to byla krásná, pohodová, slunečná devítka, zatímco včera jsme dostali takovou sprchu, že v půlce jsem se musela převlékat do suchého. Já i zbytek pole jsme byli promočení, bylo to něco neuvěřitelného a myslím, že to samé bude zítra. Měla jsem trochu chřipku, ale snad mě to pustilo a bude to fajn,“ těší se Kristýna Napoleaová.

Po několika dnech poolympijského volna znovu otevírají kalendář LET Sára Kousková a Klára Davidson Spilková.

Kousková ještě v Paříži otáčela myšlenky už k Britským ostrovům: „Příští týden nám začíná zase Ladies European Tour turnajem Scottish Open a následující pondělí budu hrát kvalifikaci na British Open. Pak budu pokračovat buď na St.Andrews nebo s týdenní přestávkou na Irish Open.“

 

Startovní časy českých hráček ve čtvrtek 15.8.:

  • Jana Melichová – 7:43 z jamky č. 1
  • Klára Davidson Spilková – 13:05 z jamky č. 10
  • Kristýna Napoleaová – 13:38 z jamky č. 1
  • Sára Kousková – 14:00 z jamky č. 10.

Turnaj Women’s Scottish Open budou opět moci sledovat čeští diváci díky přenosům O2 TV Sport. Ve čtvrtek a v pátek od 15:00 do 19.00, v sobotu od 14:00 do 18:00 a v neděli od 13:00 do 17:00.

Výsledky ISPS HANDA Women’s Scottish Open série LET sledujte zde.

Autor: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)