Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně

Po druhém dni Aramco Team Series na LET v Londýně se Kristýna Napoleaová radovala z postupu do finále a především z dalšího zážitku týmového triumfu, který si odváží jako členka týmu Nadaud. Individuálně se z Češek nejlépe dařilo dělené 26. Sáře Kouskové, hrající do poslední devítky na dohled TOP10.

Ladies European Tour měla na programu od 3. července v Londýně na hřišti golfového klubu Centurion svoji týmovou specialitu Aramco Team Series presented by PIF.

V její individuální části se do pátečního finále probojovaly tři české profesionálky. Po dvou dnech na tom byla nejlépe z našich Sára Kousková na velmi nadějném 13. místě a se skóre v paru, Tereza Melecká vklouzla do finále na hraně cutu s +6 ranami. O jednu ránu a devět příček lépe na tom byla ještě Kristýna Napoleaová, ta ovšem měla obrovský důvod k radosti z jiného důvodu.

Kristýna Napoleaová byla v loňském roce v Hongkongu vítěznou kapitánkou týmové soutěže Aramco Team Series a letos přidala další triumf jako členka týmu Francouzky Nastasii Nadaud. Ta vybojovala vítězství nad týmem Angličanky Georgie Hall po tříjamkovém play-off na konci dne, kdy se kapitánky vrátily na 18. odpaliště, aby si to rozdaly o týmový titul. Obě hráčky zahrály eagle na první jamce play-off a birdie na druhé jamce play-off, než Nadaud zahrála birdie putt na třetí jamce a zajistila svému týmu vítězství.

„Je to euforie, Nastasia hrála bombasticky. Jen sledovat play-off byla čest a že jsme vůbec měli šanci se do něj dostat. Byla to od nás super týmová hra, doplňovali jsme se a měli jsme i amatéra, který nám párkrát pomohl a to se určitě hodilo. Jsem ráda, že aspoň ve druhém kole jsem přispěla, to kolo bylo z naší strany skvělé. Hodně jsme si pomáhali, když někdo potřeboval víc času, hráli jsme ready golf. Pořád nemůžu uvěřit, že jsme vyhráli. Nastasia v play off zahrála eagle, birdie, birdie i z těžkých pozic, prostě super. Jsem ráda, že po trofeji z Hongkongu teď přijede „bratříček“ z Londýna,“ komentovala nadšeně Napoleaová svůj týmový triumf a pokračovala o individuální části: „rozhodně jsem ráda, že jsem se dostala do víkendového finále a měla možnost si dnes zahrát. Bohužel první devítku nám to propršelo a bylo to znát i na skóre. Dělala jsem zbytečné chyby. Ale teď bude den volna, trochu zregeneruju a uděláme pár změn. Už od posledního kola ve Švýcarsku mi nefungoval driver a dřeva, takže se na to zaměříme a snad se vrátím zpátky do hry už na Dutch Open.“

V roli kapitánky dovedla svůj tým Klára Davidson Spilková na dělené 21. místo a odváží si týmovou finanční odměnu 1.157 dolarů. Druhým dnem pro ni po skóre +13 turnaj Aramco Series ale skončil.

To samé platilo v individuální soutěži i o Janě Melichové, která také končila s +11 daleko na dostřel cutu.

Sára Kousková držela naději na skvělé umístění na dohled TOP10 v celé první finálové devítce, kterou i famózně začala dvěma birdie. Pak ale tři bogey a double na 16. jamce odsunuly naši olympioničku na přesto velmi solidní dělenou 26. příčku. Z Londýna si tak odváží odměnu 4.944 dolarů a nyní zamíří do Prahy do ČOV, aby nafasovala olympijskou výbavu.

Po skvělém druhém kole za 69 ran a oslavách týmového vítězství zakončila Kristýna Napoleaová v pátek své účinkování v Londýně kolem s +4 ranami a za skóre +9 brala dělené 59. místo a k šeku za týmové vítězství přidala další na 1.412 dolarů.

Tereza Melecké se ve finálovém kole nepodařilo vylepšit plusové skóre po dvou kolech, naopak připsala další 4 rány na konečných +10 a skončila na děleném 61. místě se šekem na 1.296 dolarů.

Výsledky individuální soutěže Aramco Team Series Presented by PIF – London série LET sledujte zde.

Autor: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)