Amundi German Masters ozdobilo české eso

Třetí květnový víkend patřil na okruhu LET Amundi German Masters. Z neobvykle početné skupiny šesti českých profesionálek se do víkendového finále podívala jen obhájkyně Kristýna Napoleaová a aktuální česká jednička na LET Sára Kousková. Turnaj ozdobila Tereza Melecká svým prvním esem kariéry.

Po prvním kole na tom byla nejlépe z Češek Jana Melichová, která úvodní osmnáctku zahrála v paru a ocitla se v TOP20 na dělené 18. příčce. Na potenciálních postupových pozicích kolem 40. až 60. místa figurovaly před pátečním 2. kolem také obhájkyně loňského titulu Kristýna Napoleaová, Klára Davidson Spilková a Sára Kousková.

Tereza Koželuhová a Tereza Melecká musely po nepovedeném 1. kole v pátek zabrat, aby smazaly nadpočet ran, které je po prvním dni odsouvaly ke dnu leaderboardu kolem 100. příčky. To se jim v pátek nepovedlo, i navzdory fantasticky trefené ráně Melecké na 5. jamce, kterou zahrála své první eso profesionální kariéry. Obě Terezy zopakovaly stejné skore jako ve čtvrtek a s +10 ranami na shodném 109. místě pro ně German Masters po 2. kole skončil.

Stejně tak i Klára Davidson Spilková zahrála v pátek +5 a i pro ni to znamenalo, že do víkendového finále LET se tentokrát nepodívá.

Asi nejsmolnější byl pátek pro Janu Melichovou, protože po skvěle zahraném čtvrtečním kole jí cut unikl o jedinou ránu. Těžko hledat příčinu v první nebo druhé devítce. Ta jedna rána navíc je ukryta mezi pěti bogey, jednom double a jednom tripple bogey, které v pátek Melichová zahrála. S šesti ranami nad par tak končila na prvním nepostupovém, děleném 67. místě.

Cutem tedy prošlo z českého sextetu jen duo Kristýna Napoleaová a Sára Kousková, obě shodně na 41. příčce. V sobotu obě hráčky zabraly a zahrály hřiště pod par. Kousková o jednu ránu a tím se posunula na konec třetí desítky. Excelovala především ale Napoleaová. Kolem za 67 ran připomněla své loňské vystoupení na German Masters a na neděli se chystala z dělené 16. příčky.

Ale jak Napoleaová sama často říká, golf je hra nahoru – dolů a to se jí také v neděli stalo. Do té doby vedoucí Češka leaderboardu zahrála po svém sobotním nejlepším kole v neděli své nejhorší (75 ran) a to znamenalo pád na konečnou dělenou 42. příčku. O tu se s ní kromě jiných dělila i Sára Kousková. Ta sice zopakovala výkon ze soboty s jednou ranou pod par, ale soupeřkám se dařilo o něco lépe a Kousková tak končila svorně s Napoleaovou na zmíněné 42. příčce a obě si odvezly šek na 1.830 euro.

O triumf si to musely v rozstřelu rozdat domácí favoritka Alexandra Forsterling s Rakušankou Emmou Spritz, které měly po čtyřech kolech shodně -12. Šťastnější nakonec byla Němka, když soupeřku z Rakouska udolala po třech jamkách a vrátila trofej Amundi German Masters zpět do Německa.

Výsledky turnaje LET Amundi German Masters sledujte zde.

Připravil: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)

Související články